Spike за смартфони – смарт лазерно устройство за измерване на обекти

1,182.00 лв. (цена с ДДС)

Spike е лазерно устройство за измерване на обекти от разстояние от 2 до 200 метра. Точност на лазерния далекомер ± 5см. Превръща смартфона или таблета в мощен инструмент за измеревания на плoщи, височини, разстояния между две точки и GPS локация.

Описание

Spike за смартфони - лазерно устройство за измерване на обекти от разстояние

Графика на работния процес - SpikeВерсията на Spike за смартфони разполага с допълнителни държачи за бързо и сигурно монтиране на устройството.

Spike представлява професионално лазерно устройство за измерване на обекти от безопасно разстояние (от 2 до 200 метра). Свързва се към смартфона (таблета) чрез Bluetooth и използва неговата камера, GPS, компас и интернет връзка. Spike работи с Apple iOS и Google Android таблети и смартфони.

Spike за смартфони (таблети) позволява лесно и бързо измерване и локализиране на обекти, само чрез заснемане на снимка чрез смартфона / таблета, сдвоен с устройството. От нея в реално време се получават размери на площи, височини, GPS локации или разстояния от точка до точка. Удобството за измерване, което предоставя Spike, спестява време и средства, особено за професионалисти, чиято ежедневна работа е свързана с вземане на размери.

С него се мерят труднодостъпни обекти, без необходимост от допълнителни екипировка, екип от хора или инструменти. Нужно е само един човек да отиде на обекта и да направи снимки от безопасно разстояние. Данните за размерите се съхраняват във файловете и може да се достъпват по всяко време. Не е необходимо да се отива на място на обект и да се мери наново.

Вижте също Spike за таблети

Spike лазерно устройство се предлага и във вариант за монтиране на таблети. Има същите функционалности като модела за смартфони.
КЪМ ПРОДУКТА
Spike устройство за таблети

Измервания по снимките могат да се правят чрез Spike mobile app (мобилно приложение) или Spike Cloud („облачно“ пространство). Spike Cloud може да се добави към настолния компютър или лаптоп и да се използват функционалностите за измерване, преглед на снимки, експортиране, споделяне и др. За прехвърляне на данните от снимките, Spike app and Cloud поддържат файлови формати като JPG, PDF, Spike файл(XML), KMZ. Получените данни могат да се обработват със специализирани програми за дизайн и архитектура като AutoCAD, Revit, ARCHICAD, Flexi, Adobe Illustrator, CorelDRAW или GIS (географски софтуер).

Spike смарт лазерно устройство се използва в различни индустрии за професионални нужди, като производство на рекламни табели и букви; архитектура; събиране на данни за анализ и проучвания; производство на дограма; топлоизолации; вземане на размери на автомобили за рекламна графика и др.

Видео: Вземане на размери за рекламни табели и букви със Spike

Видео: Как да калибрирате смартфона или таблета си със Spike?

Основни характеристики:

  • добавя нова функционалност към смартфона / таблета
  • за измерване на обекти от разстояние от 2-200 метра
  • прави измерване чрез заснемане на снимки директно през смартфона / таблета
  • лесно и удобно за използване устройство
  • няма нужда от помощна техника или екип от хора
  • свързва се със смартфона /  таблета чрез Bluetooth

Спецификации на Spike - лазерно устройство за измерване

Категория Детайли
Поддържани операционни системи и устройства Spike работи с Google Android и Apple iOS смартфони и таблети с операционни системи. Вижте тук списъка с устройства (смартфони и таблети), препоръчителни за използване със Spike.
Свързване BLUETOOTH 4.0 Low Energy
Обхват Лазерният далекомер на Spike (безопасен за зрението) измерва от 2 до 200 метра разстояние.
Точност Точност на лазерния далекомер на Spike ± 5см; точност при измерване чрез снимка ±1%; точност от точка до точка ±3%
Мерни единици Spike поддържа размери във инчове, футове, метри и сантиметри.
Батерия Вградена Li-ion батерия. Издържа до 4 часа при непрекъсната работа.
Размери (в x ш x д) 82 мм x 72 мм x 42 мм
Тегло 80 грама
Поддържани файлови формати при експортиране PDF, JPG, Scaled Image, Spike File (XML), KMZ, URL

Виж предпазна чанта за Spike

Nite Ize Fits предпазна чанта осигурява защита от счупване и надраскване на лазерно устройство за измерване на обекти Spike. Съвместима с трите модела на Spike: за мобилни телефони, за таблети и за OtterBox uniVERSE Case.

Документи

Вижте ръководството за използване на Spike лазерно устройство и справочник с индикациите (иконите).

Ръководство на потребителя BG

Ръководство на потребителя за Spike - на български

Ръководство на потребителя EN

Ръководство на потребителя за Spike устройството, английски

Ръководство с иконите на Spike – BG

Списък с иконите на Spike - български

Допълнителна информация

Производител

ikeGPS

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Spike за смартфони – смарт лазерно устройство за измерване на обекти”

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Публикувай