С какво 3M допринся в глобален мащаб?

3M Manufacturer - History of the company

Средностатистическият човек използва науката, приложена от 3M, безброй пъти на ден, дори без да знае това.“ – 3М

Основана в далечната 1902 година под името Минесота майнинг енд манифакчъринг (Minnesota Mining and Manufacturing), впоследствие преименувана на 3М™. Първоначалната идея на компанията е добиването на минерала корунд, с който да изработват шкурки, точила и абразиви.

В последствие 3М™ се утвърждават като неоспорими иноватори и лидери в производството на безброй продукти и технологии. Прогресът на 3M™ производител започва с патент за водоустойчива шкурка ует-ор-драй (Wetordry™) – техногия, която премахва облаците от прах в заводските цехове. Следват множество открития като хартиеното тиксо Scotch®, първото светлоотразително фолио, първото слънцезащитно фолио, първото фолио за цялостно облепяне на автомобили.

Въпреки големия избор от видове фолио, лепила и закрепящи елементи, 3М™ иновират и с редица продукти в различни отрасли, като самозалепящите се бележки Post-it®, абразивната гъба Scotch-Brite®, медицински продукти Nexcare™ и други.

Науката притежава силата да променя света, да разрешава най-сложните проблеми и да предопределя бъдещето. Но докато не се приложи на практика си остава само наука.
Науката сътворява, науката променя. Никой не знае това по-добре от 3M.3M лого - Science Applied to Life

Четирите основни компонента за успех на 3M

Технология
null
Стремеж към създаване на нови и иновативни технологии.
Производство
null
Използване на новите технологии за изобретяване на продукти с висока производителност.
Глобализация
null
Грижа за ефективно развитие, адаптиране и комерсиализация на продуктите.
Бранд
null
Равенство на всички дъщерни марки продукти на 3M.
Принципите на Макнайт


С разрастването на бизнеса ни, изключително важно е делегирането на отговорности и поощряването на мъже и жени да проявяват инициатива.

Грешки ще се правят. Но ако човек е по същество добър, грешките които ще допусне няма да са от голямо значение в дългосрочен план. Докато тези, които ръководството ще допусне, ако пропусне да каже на подчинените си как да си вършат работата, ще бъдат пагубни.“

Назначете добри хора и ги оставете да работят.“

Уилям Макнайт - Изпълнителен директор на 3M 1929-1949

Уилям Макнайт
Изпълнителен директор на 3M (1929-1949)

3M днес

С над стогодишна история, компанията производител 3M има 90 000 служители, 54 центъра за иновация разположени в цял свят, 8,500 учени и разработчици, 46 технологични платформи и над 100 000 патента. Произвежда повече от 50,000 продукта годишно, като към тях всяка година добавя 1,000 напълно нови. Продуктите, произведени в последните 5 години, генерират 46% от приходите на корпорацията.

Науката е навсякъде – част от нашите 46 отделни технологични платформи и непрекъснато водеща иновациите ни.
Никоя друга компания не използва науката така, както ние го правим.
Това е 3M наука. Приложена в живота™.“

8500

Учени и разработчици в световен мащаб

3000

Патента годишно

36

Страни с лаборатории

54

Иновационни центъра

46

Технологични платформи

1.7 млрд.

Инвестирани в проучвания и разработки

Фирма Партнърс е оторизиран дистрибутор на 3M за България, като предлага широка гама от продуктите с тази марка. Разпространява доказаните серии фолио за рекламна графика, цялостно брандиране на автомобили, архитектурен дизайн, слънцезащита на стъкла и други. Част от продуктовата гама на фирмата, включва и индустриални решения за множество сфери на производство. Това са 3М лепила, двойнолепящи ленти и почистващи средства. Открийте нужните за Вас продукти на 3М в Партнърс!

3M - пионери в почти всяка индустрия

 • Автомобилна
 • Дизайн и строителство
 • Производство
 • Реклама
 • Електроника
 • Минна и петролна
 • Комуникации
 • Енергетика
 • Предпазни средства
 • Продукти за бита
 • Здравеопазване
 • Транспорт

Поръчай онлайн продуктите на 3M

Като оторизиран дистрибутор на 3M за България, Партнърс ООД поддържа широка гама от продукти за рекламна графика, инструменти, довойнолепящи ленти и лепила.

3M manufacturers - innovations and leadership in almost every industry